Αρχική » Άνθρωποι » Απόφοιτοι

Πληροφορίες αποφοίτων του τμήματος

Σε αυτή τη σελίδα συγκεντρώνονται πληροφορίες  για την επαγγελματική εξέλιξη μερικών αποφοίτων του τμήματος ΜΙΘΕ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νατάσα Φιλιππουπολίτη

"Οι γνώσεις που απέκτησα στο ΜΙΘΕ αποτέλεσαν πολύτιμη πηγή για τις μετέπειτα ερευνητικές δραστηριότητές μου"

H Νατάσα αφού τελείωσε το ΜΙΘΕ έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Leicester στην Αγγλία. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Αυστριακή Ακαδημία Επιστημών στον τομέα της επικοινωνίας των επιστημών στο ευρύ κοινό και της μουσειολογίας. Από το 2005 ως το 2009 εργάστηκε ως μουσειολόγος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς για την υλοποίηση θεματικών τεχνολογικών μουσείων. Η Νατάσα εξελέγη το 2009 Λέκτορας μουσειακής εκπαίδευσης στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενώ διδάσκει ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Θα βρείτε περισσότερα για τη Νατάσα εδώ

"Το Τμήμα μου πρόσφερε τη δυνατότητα να μελετήσω διεπιστημονικά ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ιδεών που αφορούν στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας. Αυτές οι γνώσεις αποτέλεσαν μια πολύτιμη πηγή για τις μετέπειτα ερευνητικές δραστηριότητές μου."

Μιλένα Ιβάνοβα

"Το ΜΙΘΕ είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς τις σπουδές του"

Η Μιλένα ήρθε στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία για να σπουδάσει στο ΜΙΘΕ. Τελείωσε το προπτυχιακό και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φιλοσοφίας και Ιστορίας της Επιστήμης και τώρα εκπονεί το διδακτορικό της στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Bristol. Περισσότερα για τη Μιλένα μπορείτε να βρείτε εδώ

"Η εξαιρετική εκπαίδευση που είχα στο τμήμα και η συνεχής ενθάρρυνση για ανεξάρτητη σκέψη και πρωτοτυπία είχαν ως αποτέλεσμα να βραβευτώ, για την έρευνά μου στην Μεγάλη Βρετανία. Αυτό που νομίζω διέκρινε την αίτησή μου ανάμεσα από χιλιάδες άλλες αιτήσεις ήταν το γεγονός ότι είχα δημοσιεύσεις και χρόνια εμπειρίας στην έρευνα, κάτι που οφείλω αναμφίβολα στους καθηγητές με τους οποίους συνεργάστηκα στο ΜΙΘΕ."

Γιάννης Σέργης

"Το ΜΙΘΕ δεν προσφέρει τυποποιημένη γνώση και στείρα εξειδίκευση"

Ο Γιάννης μετά το ΜΙΘΕ συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Προηγουμένως είχε παρακολουθήσει το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Μονάδων στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην οικογενειακή επιχείρηση «Ξενοδοχεία Σέργη Α.Ε.» στην πανέμορφη Νάξο.

"Το ΜΙΘΕ μου προσέφερε πάρα πολλά. Πέρα από την ευκαιρία να έλθω σε επαφή με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα, σε πολλά σε μεγάλο βάθος, πέρα από τις γνώσεις παντός τύπου, πέρα από ορισμένους πολύ καλούς φίλους, η Σχολή μας με βοήθησε να αποκτήσω μία διαφορετική νοοτροπία και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Το ΜΙΘΕ δεν προσφέρει τυποποιημένη γνώση και στείρα εξειδίκευση… Η ίδια του η φύση του το «απαγορεύει». Σκεφτείτε πόσοι άραγε να υπάρχουν εκεί έξω που να έχουν έλθει σε επαφή με τόσα πολλά αντικείμενα, που να μπορούν να σκεφτούν διαφορετικά, να δώσουν λίγη φαντασία, που πλέον εκλείπει;"

Ελευθερία Παττακού

" Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που αποφοίτησα από τη σχολή αυτή"

Η Ελευθερία μπήκε στο ΜΙΘΕ σε ηλικία 17 ετών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της φέτος το καλοκαίρι κατορθώνοντας να πάρει το πτυχίο της με το μεγαλύτερο μέσο όρο στην ιστορία του τμήματος: 9,66 (!) Θα συνεχίσει τις σπουδές της από τον Σεπτέμβριο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα MSc Neuroscience, Language and Communication στο University College.

"Λένε ότι το ΜΙΘΕ είναι το δέκαθλο των επιστημών και έχουν δίκιο. Δεν συναντάς εύκολα απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών που να μπορούν να εκφράζουν άποψη από τη φιλοσοφία και τα μαθηματικά έως τον κινηματογράφο και τα οικονομικά. Από την ψυχολογία και την τεχνητή νοημοσύνη ως τη νομική, τη φυσική και την ιστορία της ιατρικής..και.και.και.."

"Το πιο σημαντικό όμως της σχολής αυτής είναι ότι δεν αρκείται να σε διδάξει μόνο. Οι απόφοιτοι του ΜΙΘΕ γίνονται εύκολα δεκτοί για μεταπτυχιακό σχεδόν σε οποιοδήποτε επιστημονικό χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό το βίωσα προσωπικά με την αποδοχή μου στο τμήμα νευροεπιστημών του UCL, που θεωρείται το πρώτο στην Ευρώπη και μέσα στα τρία καλύτερα του κόσμου. Θα ήθελε τίποτε καλύτερο κανείς; Και αυτό μου το έδωσε το ΜΙΘΕ.."

Θοδωρής Λέκκας

"Οι σπουδές στο ΜΙΘΕ προσφέρουν ταυτόχρονα ένα ενδιαφέρον ακαδημαϊκά αντικείμενο αλλά και την απαραίτητη ευελιξία για την επαγελλματική και ακαδημαϊκή πορεία του απόφοιτου"

Ο Θοδωρής μετά την αποφοίτησή του συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην στην ιστορία και τη φιλοσοφία των επιστημών και της τεχνολογίας στο ΜΙΘΕ και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος. Έχει λάβει επίσης το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Ευρωπαϊκές Σπουδές με αντικείμενο "Κοινωνία – Επιστήμη – Τεχνολογία" από το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ESST. Έχει εργαστεί στον χώρο των εκδόσεων ενώ για τέσσερα χρόνια εργάστηκε στην Intrasoft International S.A. ως Technical Documentation Specialist (Technical Writer & Editor) για έργα πληροφορικής και στην εταιρία Intralot S.A. στο τμήμα του Project Management ως Senior Technical Documentation Specialist. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν από τους πρώτους απόφοιτους του ΜΙΘΕ που διορίστηκαν στη Μέση Εκπαίδευση, όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά την επιτυχία του στον πρώτο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2009 για τον κλάδο ΠΕ 33 (ΜΙΘΕ).

Οι σπουδές στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης προσφέρουν ένα ενδιαφέρον μείγμα ακαδημαϊκής μόρφωσης που βασίζεται σε πολυάριθμους πυλώνες και τούτο δίνει το πλεονέκτημα στον απόφοιτο του Τμήματος να είναι ευέλικτος όσον αφορά τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές του επιδιώξεις αλλά συνάμα και ευπροσάρμοστος στις εκάστοτε συνθήκες και προκλήσεις της ζωής.

Νικολέτα Τσέκου

"Το ΜΙΘΕ με βοήθησε να διευρύνω τη σκέψη μου μέσα σε ένα περιβάλλον διαφορετικότητας και ανοχής"

Η Νικολέτα μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε για ένα χρόνο στη διεθνή μεταφορική εταιρεία CARGO TALK SA, αρχικά ως Γραμματέας Διεύθυνσης και στην συνέχεια στο τμήμα operation. Στη συνέχεια πέρασε σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο, δηλαδή στα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, όπου πλέον εργάζεται ως υπεύθυνη στο Τμήμα Τέχνης, στο κατάστημα της Στουρνάρη. Τον Οκτώβριο κλείνει τέσσερα χρόνια εργασίας στον Παπασωτηρίου.

"Ο υπεύθυνος προσλήψεων των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου μου εξήγησε ότι ως απόφοιτος του ΜΙΘΕ, είχα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους για τη θέση, καθώς έψαχναν ένα άτομο με σφαιρικές γνώσεις, που δεν θα περιοριστεί σε ένα μόνο τμήμα. Η ποικιλομορφία του ΜΙΘΕ, δεν είναι μόνο δελεαστική λόγω ακριβώς του αντικειμένου και της φύσης του, στον χώρο του βιβλίου και των εκδόσεων, έναν χώρο στον οποίο δεν υπάρχει περιορισμός και εξειδίκευση στα θέματα, αλλά με βοήθησε να εναλλάσσομαι ευκολότερα στα διάφορα τμήματα και υποκαταστήματα, λόγω των γνώσεων μου και να εδραιώσω σε δύσκολες εποχές, την θέση, που πραγματικά με ενδιέφερε."

"Έμεινα πολύ ευχαριστημένη από τις σπουδές μου και από το γνωστικό αντικείμενο της σχολής! Με βοήθησε τόσο στην μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία αλλά και στην διεύρυνση της σκέψης μου και στην γνωριμία μου με ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους και με τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα, που μόνο στο ΜΙΘΕ θα μπορούσαμε να συνυπάρχουμε!"

Ευλαλία Αμυγδαλάκη

"Το ΜΙΘΕ μου προσέφερε το σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα είδη, που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης ώστε να μετακινείται με άνεση χωρίς να ανησυχεί για τις συνθήκες και τον τελικό του προορισμό"

H Ευλαλία μετά την αποφοίτησή της συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας του ΜΙΘΕ και συνέχισε στο ίδιο πρόγραμμα εκπονώντας το Διδακτορικό της με θέμα την Κλωνοποίηση του Ανθρώπου. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Ευγενίδου

"Η φοίτηση μου στο ΜΙΘΕ υπήρξε συνειδητή επιλογή για την οποία δεν μετάνιωσα ποτέ. Εκτός από μία (κατά τη γνώμη μου) αναντικατάστατη μορφωτική εμπειρία, η πολυετής ενασχόληση μου με θέματα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο σκέψης μου. Σε θεωρητικό επίπεδο, το ΜΙΘΕ «κάλυψε» τις πνευματικές ανάγκες κι αναζητήσεις ενός ανήσυχου εφηβικού πνεύματος διδάσκοντας μου, κατά βάση, μεθοδολογικές αρχές επίλυσης προβλημάτων. Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι φοίτησα σε ένα αυτοτελές ακαδημαϊκό ίδρυμα, ένα «συμπυκνωμένο» πανεπιστήμιο, που μου παρείχε ουσιαστικά εφόδια για να συνεχίσω τη ζωή μου, ανεξάρτητα από την πορεία που αυτή επρόκειτο να πάρει. Με δυο λόγια, θα έλεγα ότι το ΜΙΘΕ μου προσέφερε «το σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα είδη που χρειάζεται ένας ταξιδιώτης, ώστε να μετακινείται με άνεση χωρίς να ανησυχεί για τις συνθήκες και τον τελικό του προορισμό»."

Μαργαρίτα Χανιώτη

Το ΜΙΘΕ αποδείχτηκε μια κερδοφόρα επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο, ένα γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίζω τους επαγγελματικούς μου στόχους

Η Μαργαρίτα μετά την αποφοίτησή της από το ΜΙΘΕ ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία Κίων Μελετητική Α.Ε.. Σήμερα, παραμένει στην ίδια εταιρεία ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ποιότητας (Quality Assurance Manager), ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται, κυρίως σε μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες, ως Σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους Φορείς Πιστοποίησης (ISO 9001:2008).

"Η ποικιλομορφία του προγράμματος σπουδών του ΜΙΘΕ, δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές, να αναπτύξουν και να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης τους, με αποτέλεσμα να είναι ικανοί να δραστηριοποιηθούν και να εξειδικευτούν σε πολλούς τομείς απασχόλησης. Στο ΜΙΘΕ, η ενασχόληση με πολλά γνωστικά αντικείμενα με βοήθησε να αναπτύξω κριτική και αναλυτική σκέψη, καθώς και τη δυνατότητα να μπορώ να επεξεργάζομαι και να προσφέρω λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν στην εργασία μου. Το ΜΙΘΕ αποδείχτηκε μια κερδοφόρα επένδυση σε ανθρώπινο κεφάλαιο, ένα γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίζω τους επαγγελματικούς μου στόχους."